1. Youandx support
  2. Info til bookere og medarbejdere

Hvordan håndteres kompetencer på organisationen, afdelinger og medarbejdere?

I denne artikel gennemgås det, hvordan kompetencer fungerer på de tre niveauer

Youandx er designet til at have kompetencer i fokus, fordi vi tror på, at det netop er de kompetencer og erfaringer vi har som medarbejdere, som gør os alle værdifulde. Derfor giver systemet flere muligheder for at arbejde med kompetencer.

Kompetencer for hele organisationen

En admin har mulighed for at vælge nogle kompetencer, som hele organisationen skal vurdere sig selv på. Har I eksempelvis fokus på kommunikation i jeres organisation, kan I vælge at alle medarbejdere som oprettes, skal vurdere sig selv på kompetencen kommunikation.

For at vælge hvilke kompetencer alle medarbejdere i organisationen skal vurderes på skal du gøre følgende:

• Log ind på en Youandx-admin profil
  • I navigationsbaren i højre side, tryk på Organisation
  • Du tages nu til en side, hvor du kan se de eksisterende afdelinger.
  • Tryk på navnet på hovedorganisationen
  • Du tages herefter til siden for hovedorganisationen
  • Tryk herefter på Onboarding
  • På denne side kan du under overskriften Kompetencer i hele virksomheden at vurdere vælge de kompetencer, som I ønsker at hele virksomheden skal vurderes på
  • Ændringerne gemmes automatisk

Du har mulighed for at trykke på Preview for at se, hvordan det ser ud for medarbejderen, når de skal onboardes.

Kompetencer for afdelinger

En admin og en manager for en afdeling, har mulighed for at vælge hvilke kompetencer medarbejderne skal vurdere sig selv på udover de kompetencer, som alle i organisationen skal vælge.

Hvis marketingsafdelingen eksempelvis skal vurdere sig selv på, hvor gode de er til Photoshop, kan dette vælges her.

Sådan sætter I dette op:

• Log ind på en Youandx-admin profil, eller en manager for afdelingen
  • I navigationsbaren i højre side, tryk på Organisation
  • Du tages nu til en side, hvor du kan se de eksisterende afdelinger
  • Tryk på den afdeling, som du ønsker at vælge kompetencer for
  • Du tages herefter til en side, som viser medarbejderne i denne afdeling.
  • Tryk herefter på Onboarding
  • På denne side kan du vælge hvilke kompetencer medarbejderne i denne afdeling skal vælge

Kompetencer for medarbejdere

Når en medarbejder opretter en profil, vil de blive bedt om at vurdere sig selv på de kompetencer som er valgt i de to forrige afsnit af denne artikel.

Desuden kan medarbejderne tilføje kompetencer til deres profil, som de ikke er påkrævet at tilføje.

Når medarbejderen har oprettet deres profil, vil deres kompetencer være synlige når man tilgår deres profil.

For at finde en medarbejders kompetencer:

• Log ind på en Youandx profil
  • I navigationsbaren i højre side, tryk på Organisation
  • Du tages nu til en side, hvor du kan se de eksisterende afdelinger.
  • Tryk nu på Medarbejdere for at se de medarbejdere, som er i organisationen
  • Brug søgefeltet i øvre højre hjørne, for at finde den medarbejder, som du ønsker at finde
  • Tryk på vedkommendes navn
  • Du tages herefter til medarbejderens profil. hvor medarbejderens kompetencer vil fremgå